Nooit meer wakker liggen
Patricia van Andel

Patricia van Andel

in: Slapend Blij worden
Delen
Delen
Delen
Delen

Nooit meer wakker liggen

Te weinig of slechte nachtrust richt enorme schade aan! Waar moet je dan aan denken? Onderzoek heeft een verband aangetoond – zo blijkt uit het rapport Slechte Slaap een probleem voor de Volksgezondheid van het Trimbos instituut – tussen onvoldoende goede nachtrust en een aantal serieuze aandoeningen als obesitas, diabetes, kanker, hartziekte, beroerte en depressie. En daarmee mogen we gerust concluderen dat gezond slapen minstens zo belangrijk is als goed eten en bewegen!

Wakker liggen en slecht slapen is funest voor je gezondheid! Voor lichaam én geest.

Gezondheid is hot! We bewegen meer dan ooit en we gaan steeds gezonder eten. We geven eindeloos veel geld uit aan voeding en supplementen, maar duiken iedere avond in een bed vol gele kringen, bacteriën en huisstofmijt.

Naast gezond eten en voldoende bewegen is slapen essentieel voor een goede gezondheid. En dat weten we eigenlijk wel, maar we zijn er toch niet zo heel erg mee bezig. Heel voorzichtig begint er meer aandacht te komen voor het belang van een gezonde nachtrust. Want je kunt bewegen wat je wilt, en supergezond eten, maar wanneer je lichaam ’s nachts niet goed tot rust komt kan je lichaam niet herstellen.

Te weinig of slechte nachtrust richt enorme schade aan!

Waar moet je dan aan denken? Onderzoek heeft een verband aangetoond – zo blijkt uit het rapport Slechte Slaap een probleem voor de Volksgezondheid van het Trimbos instituut – tussen onvoldoende goede nachtrust en een aantal serieuze aandoeningen als obesitas, diabetes, kanker, hartziekte, beroerte en depressie. En daarmee mogen we gerust concluderen dat gezond slapen minstens zo belangrijk is als goed eten en bewegen!

Kies voor beddengoed dat je kunt wassen

De meeste kussens en dekbedden kun je niet of slecht wassen. En de meeste matrassen zijn broedplaatsen van viezigheid en met de beste wil van de wereld niet meer schoon te krijgen. Bacteriën, huisstofmijt en opgedroogd zweet hoopt zich op in je bed, je kent het wel, die gele kringen die je tegenkomt als je je bed verschoont. Het bed waar je 8 uur per etmaal bivakkeert. Niet erg fris, en al helemaal niet gezond.

Kies daarom voor beddengoed dat je wél kunt wassen zonder dat het aan kwaliteit verliest. ’s Morgens in de was, ’s middags weer schoon en fris op je bed. Niet alleen je hoeslakens en dekbedovertrek, maar ook je kussens, dekbed en matrastopper. Deze laatste zorgt ervoor dat je matras schoon blijft, voorkomen is immers beter dan genezen.

Maak van slapen een moment om naar uit te kijken

Zorg voor een comfortabel bed, zodat je er naar uitkijkt om je bed in te stappen. Je brengt immers drie kwart van je leven je door tussen de lakens, en werken aan je gezondheid mag best comfortabel zijn.

Een fijne en gezonde slaapomgeving maakt het een stuk makkelijker om alle andere tips voor goede slaap in praktijk te brengen. Want een goed slaapritme ontwikkelen is geen straf meer als je staat te popelen om ’s avonds je bed in te duiken. Een goed boek lezen was nog nooit zo comfortabel en hoe eerder je in bed ligt, hoe minder trek om nog even de koelkast in te duiken voor een snack.

Ervaar het zelf gratis en vrijblijvend

Een unieke service is dat je de alle textielproducten uit onze productlijn gratis en vrijblijvend mag testen. Wakker liggen over een miskoop is het laatste wat we willen :-), dus je mag een week lang een of enkele producten waar je nieuwsgierig naar bent lenen. Je hoeft alleen maar even onder deze tekst je naam, e-mailadres en telefoonnummer in te vullen en ik snel contact met je op.

Wel wil ik je waarschuwen: dit beddengoed heeft één nadeel. Je ligt zo lekker, dat je eigenlijk je bed niet meer uit wilt komen!

Vraag hier een testset aan:

Delen
Delen
Delen
Delen

Over de auteur

De producten die wij aanbieden zijn er om je leven aangenamer te maken. Producten waar je blij van wordt en die helpen een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren. Daarom deel ik via deze website en de klantencommunity de beste tips en nieuwste trends op het gebied van Wellness at Home.

Daarnaast is het mijn missie om de komende jaren 500 vrouwen te helpen aan een stabiel maandelijks (extra) inkomen. Om dat te bereiken wil ik hen helpen en begeleiden bij de starte en opbouw van een eigen bedrijf. Ben je iemand of ken je iemand die de droom heeft een eigen bedrijf te beginnen en wil werken met producten die het leven van andere mensen mooier maken, dan kom ik graag met je in contact.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven