wat is nu eigenlijk, de sleutel
tot succes

Het is natuurlijk vrij makkelijk om te stellen dat het bedrijfsmodel Social Selling het meest ideale bedrijfsconcept is dat er bestaat. Maar kan ik dat ook onderbouwen? 

Jazeker! De sleutel tot het succes zit in de vaste kosten. Die heb je in dit concept niet! Je hebt geen personeel in dienst, geen voorraad en geen geld van de bank nodig. Wanneer je direct aan de slag gaat, ga je ook direct geld verdienen. En hoe fijn is dat?

Zoals ik al eerder schreef ben ik van mening dat Social Selling een heel goed bedrijfsmodel is waar voor iedereen kansen liggen. Sterker nog, ik denk dat er geen beter en eerlijker bedrijfsmodel is dan dit. Hoe dan?! Zul je misschien denken. Het is eigenlijk heel simpel. 

✓ Je hebt bijna geen vaste kosten en maakt gebruik van de middelen die je al hebt (telefoon, auto en computer).

✓ Je hebt, naast het genereren van omzet, meerdere mogelijkheden om een inkomen uit je bedrijf te halen, zonder met personeel te hoeven werken.

lage kosten

Als je start met een Social Selling bedrijf heb je alleen een auto, telefoon en computer nodig. Vrijwel iedereen heeft deze middelen ter beschikking. Je hoeft nergens in te investeren. Wanneer je voor het juiste concept kiest krijg je alle demonstratie- en promotiematerialen die je nodig hebt om je producten te in de markt te zetten. Je hoeft geen bedrijfspand te huren of kopen, je hoeft dat dus ook niet in te richten en hebt dus ook geen lening van de bank nodig om dit in orde te maken. 

De enige kosten die je maakt zijn de kosten van een boekhouder, en die zijn zeer goed te overzien. 

geen personeel

Daarnaast werk je als Social Selling ondernemer niet met personeel. En dat maakt ook weer dat je op dit vlak geen maandelijks terugkerende kosten hebt, maar ook dat je geen risico loopt. Want naast loonkosten heeft een werkgever ook andere verplichtingen naar zijn of haar werknemers toe. Wanneer een medewerker ziek is, gaan de werkzaamheden en kosten door, maar blijft het werk liggen. Dat moet jij dan zelf doen, of je moet er iemand anders voor inhuren. Hoe vervelend ook voor de betreffende werknemer, voor de kleine ondernemer, met een of enkele personeelsleden, kan dat echt problemen en risico’s met zich mee brengen. En daar heb je als Social Selling ondernemer geen last van. 

zorgeloos ondernemen

Onder aan de streep komt het er op neer dat je in een Social Selling concept vrij weinig maandelijks terugkerende kosten hebt en dus niet zo gek veel hoeft om te zetten om deze terug te verdienen. Ofwel; het scheelt nogal of je een paar honderd of een paar duizend euro kosten per maand hebt.

Meerdere inkomensstromen

Tegelijk zijn er aan de inkomenskant meerdere mogelijkheden om geld te verdienen. In tegenstelling tot wat wel eens wordt gesuggereerd, moet je voor een inkomen met een Social Selling bedrijf wel degelijk gewoon hard werken. Laat je wat dat betreft niets wijs maken. Want net als ieder bedrijf heb je gewoon omzet nodig om een inkomen te vergaren. En daar zul je voor aan de slag moeten. Zo simpel is het! Maar in dit concept heb je niet alleen het recht om de producten van een bepaald merk te verkopen, je mag dit recht ook doorgeven. En daarmee is een collega ondernemer een ‘filiaal’ in jouw salesorganisatie. 

Zoals er klanten zijn voor je producten, zijn er ook klanten voor jouw inkomensconcept. Want wie wil er niet vanuit uit huis werken, zijn eigen tijd indelen en als ondernemer een goed inkomen opbouwen? En dat is precies wat jij ook kunt doen!

Naast een inkomen uit omzet, kun je met Social Selling ook een inkomen creëren uit het opbouwen van een eigen organisatie. En in dit inkomen is een bepaalde zekerheid te vinden die eigenlijk iedereen heel erg prettig vindt. Namelijk, de verkoopprovisie over de door jouw opgebouwde én begeleidde organisatie. Deze wordt maandelijks op je bankrekening gestort, als zij het een salaris:-).

Daar waar een zogenaamde traditionele ondernemer zijn organisatie uitbreidt met personeel en daardoor uiteraard ook zijn winst ziet toenemen – waarom zou hij of zij daar anders aan beginnen? – zo geldt dat precies hetzelfde voor de Social Selling ondernemer. Echter in het laatste geval werkt iedereen als zelfstandig ondernemer. Hierin heeft niemand het risico voor de ander en heeft iedereen dezelfde kansen.

Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Lees het boek Duurzaam Ondernemen met Social Selling of maak een afspraak voor een oriënterend gesprek.

NU TE BESTELLEN:

Patricia van Andel
financiële zekerheid

Ondernemen met aantoonbaar succesvolle producten , zonder geld te investeren, zonder vaste kosten, dat is Social Selling

CHANGING your FUTURE TOGETHER

Werken waar en wanneer het je het best uitkomt en daarmee een goed vast maandelijks inkomen opbouwen. Dat is voor iedereen mogelijk. En ja, dus ook voor jou! Met dit boek heb je een complete, praktische, no-nonsense gids in handen die je naar een succesvolle Social Selling-carrière leidt.

Als ondernemer, gewoon je eigen bedrijf beginnen; een droom van heel veel vrouwen. En dat je kunt samenwerken met een solide bedrijf dat een mooie, kwalitatief hoogwaardige productlijn op de markt brengt en je volledig ondersteunt met promotiematerialen, opleidingen en coaching. Dat je betaald krijgt op basis van je eigen inzet en resultaten en zelf kunt bepalen hoeveel uur je werkt, waar en wanneer? Zou dat geen geweldig verschil kunnen maken?

In dit boek laat ik je zien dat deze mogelijkheid bestaat en lees je hier alles over.

ben jij nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden?

Scroll naar boven