Parttime werken vanuit huis
Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on whatsapp
Delen

Financiële zekerheid én je gezin op één, professioneel parttime
werken.

Bijna vier op de tien vrouwen in Nederland (36%) heeft een inkomen dat lager is dan € 990,– per maand, het bijstandsniveau. Onze overheid noemt deze vrouwen ‘economisch niet zelfstandig’, waarmee ze bedoelt dat deze groep te weinig inkomen heeft om zelfstandig van te kunnen leven.

Het gezin, de zorg voor de kinderen, heeft een hoge prioriteit, maar gaat blijkbaar in veel gevallen wel ten koste van de financiële zelfstandigheid van de vrouw. En dat is jammer. Maar er zijn mogelijkheden om parttime te werken en een glansrijke carrière te combineren. Alles daar tussen is ook mogelijk!

Parttime werken is heel populair

Het Sociaal Cultureel Planbureau deed onderzoek naar de financiële zelfstandigheid van de Nederlandse vrouw. Veel vrouwen in ons land werken in deeltijd. Wanneer er kinderen komen, neemt het aantal uren dat vrouwen werken af, en daarmee dalen ook hun inkomsten. 78% van de vrouwen met een gezin geeft aan liever niet voltijds te willen werken, zodat zij tijd overhouden voor de zorg van de kinderen. Als de relatie uitloopt op een scheiding, of als de partner overlijdt, dan komt degene met het laagste inkomen (en dat is meestal de vrouw) vaak financieel in de problemen. Met vier op de tien relaties die stuklopen, is dit een reële optie. Rekening houden met dit scenario wordt als not done gezien, als een gebrek aan vertrouwen in de relatie, zo staat te lezen in het rapport Ons Geld.

Het Dilemma:

Het gezin, de zorg voor de kinderen, heeft een hoge prioriteit, maar gaat blijkbaar in veel gevallen wel ten koste van de financiële zelfstandigheid van de vrouw. En dat is jammer. Al decennialang doet de overheid grote moeite dit tij te keren, met enig succes. Tussen 2009 en 2019 is volgens de Emancipatiemonitor 2020 van het Sociaal Cultureel Planbureau het percentage vrouwen dat economisch zelfstandig is met een kleine 10% gestegen, van 54,1% naar 63,8%.

Parttime werken blijft populair, vooral omdat vrouwen er graag willen zijn als de kinderen uit school komen, vakantie hebben of ziek zijn. Hier zit het zogenoemde ‘conflict’, want vrouwen willen best een carrière, leuk uitdagend werk en een bijpassend inkomen. Maar ze willen er ook zijn voor de kinderen. Het lijkt niet eenvoudig om die kloof te overbruggen.

Parttime werken én Carrière maken een utopie? Zeker niet!

Zelf zie ik daar kansen. Ik geloof oprecht dat veel vrouwen graag meer willen werken en meer inkomen willen genereren als ze kunnen werken vanuit huis, op tijden die hen het beste uitkomen. Flexibiliteit is hier het toverwoord.

Hoe fijn zou het zijn als je een eenvoudige oplossing kunt vinden voor dit complexe probleem? Wat zou het betekenen voor veel vrouwen wanneer ze leuk werk hebben, waarmee ze genoeg kunnen verdienen om – al dan niet samen met hun kind(eren) – van te leven én dat ze perfect kunnen combineren met de zorg voor het gezin? Waarmee ze zelfs een fijne carrière kunnen opbouwen en meer financiële zekerheid hebben dan in loondienst.

De kloof overbruggen met Social Selling

Stel je nu eens voor dat dit gewoon kan? Dat er een mogelijkheid bestaat waarbij je vanuit huis, zonder financiële investering, zonder vaste maandelijkse kosten en zonder financieel risico een (extra) inkomen kunt genereren? Wat zou dat voor jou betekenen?

Op flexibele tijden werken, op de jou gewenste locatie en daarmee een goed vast maandelijks inkomen opbouwen is voor iedereen mogelijk. Ja, dus ook voor jou! Met dit businessmodel kun je veilig, zonder geld je eigen bedrijf beginnen. De fabrikanten waarmee wij samenwerken stellen alles wat je nodig hebt ter beschikking. Het enige wat je investeert is tijd en commitment aan je eigen bedrijf. 

In het boek Ondernemen met Social Selling – Het meest eerlijke verdienmodel voor vrouwen met Ambitie lees je hoe het werkt en wat je kunt doen om jouw inkomsten te vergroten. Ook heel handig als je al actief bent in dit vak en je bedrijf naar de Next Level wilt brengen! Je kunt hier een gratis preview aanvragen

Maar ben je nu echt nieuwsgierig geworden (en dat snap ik heel goed 🙂 ) vraag dan een afspraak aan voor een oriënterend gesprek:

Vraag een afspraak aan:

In dit artikel:

Over de auteur

De Social Selling Community is  er om jou als ondernemer te helpen groeien. Je te helpen je bedrijf succesvol en rendabel te maken of wanneer je nog geen Social Selling ondernemer bent, te helpen met de start van je bedrijf. Daarom deel ik via mijn boek, blogs, seminars, podcast en cursussen de beste tips en nieuwste trends over ondernemen met Social Selling. 

Daarnaast is het mijn missie om de komende jaren 500 vrouwen te helpen aan een stabiel maandelijks (extra) inkomen. Om dat te bereiken wil ik de verbinding maken tussen Social Selling ondernemers binnen de Social Selling Community. Ook ondersteun ik je – door middel van een fijne samenwerking met fabrikanten en collega’s – bij je zoektocht naar de voor jou juiste productlijn.

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on whatsapp
Delen

Bestel hier jouw exemplaar

Je bent ondernemer of hebt de droom een eigen bedrijf te starten. Wil je zonder financiële investering, zonder vaste maandelijkse kosten en zonder risico een (extra) inkomen genereren? Dat kan met Social Selling, een duurzaam bedrijfsmodel, waarmee je minstens zoveel zekerheid kunt opbouwen als in loondienst. Hoe je dat doet, lees je in dit boek.

Want op flexibele tijden werken, op de jou gewenste locatie en daarmee een goed vast maandelijks inkomen opbouwen is voor iedereen mogelijk. Ja, dus ook voor jou! Met dit boek heb je een complete, praktische, no-nonsense gids in handen die jou naar een succesvolle Social Selling-carrière leidt.

In dit boek ontdek je onder andere:

  • Hoe je start als Social Selling-ondernemer en hoe je een actieplan maakt
  • Hoe je de keuze maakt voor jouw ideale productlijn
  • Hoe je op zoek gaat naar klanten
  • Hoe je de overstap maakt van eenmanszaak naar salesorganisatie
  • Hoe je jouw organisatie managet

Patricia van Andel

BESTEL HIER HET BOEK


MEER OVER DE KRACHT VAN SOCIAL SELLING

Scroll naar boven