Patricia van Andel

Financiële zekerheid én je gezin op één, professioneel parttime werken.

Bijna vier op de tien vrouwen in Nederland (36%) heeft een inkomen dat lager is dan € 990,– per maand, het bijstandsniveau. Onze overheid noemt deze vrouwen ‘economisch niet zelfstandig’, waarmee ze bedoelt dat deze groep te weinig inkomen heeft om zelfstandig van te kunnen leven.

Het gezin, de zorg voor de kinderen, heeft een hoge prioriteit, maar gaat blijkbaar in veel gevallen wel ten koste van de financiële zelfstandigheid van de vrouw. En dat is jammer. Maar er zijn mogelijkheden om parttime werken en een glansrijke carrière te combineren. Alles daar tussen is ook mogelijk!

Het Sociaal Cultureel Planbureau deed onderzoek naar de financiële zelfstandigheid van de Nederlandse vrouw. Veel vrouwen in ons land werken in deeltijd. Wanneer er kinderen komen, neemt het aantal uren dat vrouwen werken af, en daarmee dalen ook hun inkomsten. 78% van de vrouwen met een gezin geeft aan liever niet voltijds te willen werken, zodat zij tijd overhouden voor de zorg van de kinderen. Als de relatie uitloopt op een scheiding, of als de partner overlijdt, dan komt degene met het laagste inkomen (en dat is meestal de vrouw) vaak financieel in de problemen. Met vier op de tien relaties die stuklopen, is dit een reële optie. Rekening houden met dit scenario wordt als not done gezien, als een gebrek aan vertrouwen in de relatie, zo staat te lezen in het rapport Ons Geld.

het dilemma

Het gezin, de zorg voor de kinderen, heeft een hoge prioriteit, maar gaat blijkbaar in veel gevallen wel ten koste van de financiële zelfstandigheid van de vrouw. En dat is jammer. Al decennialang doet de overheid grote moeite dit tij te keren, met enig succes. Tussen 2009 en 2019 is volgens de Emancipatiemonitor 2020 van het Sociaal Cultureel Planbureau het percentage vrouwen dat economisch zelfstandig is met een kleine 10% gestegen, van 54,1% naar 63,8%.

Parttime werken blijft populair, vooral omdat vrouwen er graag willen zijn als de kinderen uit school komen, vakantie hebben of ziek zijn. Hier zit het zogenoemde ‘conflict’, want vrouwen willen best een carrière, leuk uitdagend werk en een bijpassend inkomen. Maar ze willen er ook zijn voor de kinderen. Het lijkt niet eenvoudig om die kloof te overbruggen.

professioneel parttime werken

Zelf zie ik daar kansen. Ik geloof oprecht dat veel vrouwen graag meer willen werken en meer inkomen willen genereren als ze kunnen werken vanuit huis, op tijden die hen het beste uitkomen. Flexibiliteit is hier het toverwoord.

Hoe fijn zou het zijn als je een eenvoudige oplossing kunt vinden voor dit complexe probleem? Wat zou het betekenen voor veel vrouwen wanneer ze leuk werk hebben, waarmee ze genoeg kunnen verdienen om – al dan niet samen met hun kind(eren) – van te leven én dat ze perfect kunnen combineren met de zorg voor het gezin? Waarmee ze zelfs een fijne carrière kunnen opbouwen en meer financiële zekerheid hebben dan in loondienst.

de kloof overbruggen met social selling

Stel je nu eens voor dat dit gewoon kan? Dat er een mogelijkheid bestaat waarbij je vanuit huis, zonder financiële investering, zonder vaste maandelijkse kosten en zonder financieel risico een (extra) inkomen kunt genereren?

In het boek Ondernemen met Social Selling – Het meest eerlijke verdienmodel voor vrouwen met Ambitie lees je dat deze mogelijkheid bestaat, hoe het werkt en wat je kunt doen om jouw inkomen te vergroten zonder geld te investeren of risico’s te lopen. 

reserveer hier alvast jouw exemplaar

Nog niet verschenen – reserveer een exemplaar, beschikbaar op 24-06-2021

Je bent ondernemer of hebt de droom een eigen bedrijf te starten. Wil je zonder financiële investering, zonder vaste maandelijkse kosten en zonder risico een (extra) inkomen genereren? Dat kan met Social Selling, een duurzaam bedrijfsmodel, waarmee je minstens zoveel zekerheid kunt opbouwen als in loondienst. Hoe je dat doet, lees je in dit boek.

Want op flexibele tijden werken, op de jou gewenste locatie en daarmee een goed vast maandelijks inkomen opbouwen is voor iedereen mogelijk. Ja, dus ook voor jou! Met dit boek heb je een complete, praktische, no-nonsense gids in handen die jou naar een succesvolle Social Selling-carrière leidt.

In dit boek ontdek je onder andere:

  • Hoe je start als Social Selling-ondernemer en hoe je een actieplan maakt
  • Hoe je de keuze maakt voor jouw ideale productlijn
  • Hoe je op zoek gaat naar klanten
  • Hoe je de overstap maakt van eenmanszaak naar salesorganisatie
  • Hoe je jouw organisatie managet
Meer tips en info